Ontstaan Jordan Sneaker

Michael Jordan

Michael Jordan is geboren op 17 februari 1963 in de Verenigde Staten. Zijn basketbal carrière begon op de Universiteit van North Carolina waar hij verschillende collegetitels behaalde waaronder basketballer van het jaar. Na deze periode mocht hij gaan spelen bij de grote clubs als de Chicago Bulls waar hij jaren speelde en later voor de Washington Wizards. Hij won 6 keer prijzen voor het NBA kampioen en als MVP (most valued player) en nog veel meer prijzen!

Hoe is de Jordan sneaker nou eigenlijk ontstaan?

Door zijn succes als professioneel basketballer heeft Nike in 1984 de eerste Air Jordan geproduceerd. De Air Jordan sneaker werd eind 1984 exclusief voor Michael Jordan geproduceerd. Op 1 april 1985 werd deze sneaker voor het publiek vrijgegeven. De schoenen zijn ontworpen door Peter Moore, Tinker Hatfield en Bruce Kilgore. Er zijn veel verschillende ontwerpen van de Jordan zoals de Air Jordan 1, Jordan 11, Jordan 5, Jordan 4 en nog veel meer modellen.

Wist je dat?

De Jordan 1 High Banned zijn naam heeft gekregen omdat Michael Jordan deze schoen eigenlijk niet mocht dragen tijdens basketbal wedstrijden? Omdat de kleuren van de schoen de regels van het uniform zouden breken. Michael Jordan zou elke keer dat hij deze schoen droeg een boete krijgen van 5000 dollar!

Samenwerkingen

Momenteel werkt Jordan samen met verschillende ontwerpers en bekende artiesten. 1 van deze ontwerpers is Virgil Abloh die bekend staat om zijn merk Off White. Er zijn al veel verschillende Off White Jordan sneakers geproduceerd, deze zijn erg gewild. Ook werkt Jordan samen met Travis Scott, een bekende Amerikaanse Rapper. De schoenen die uitgebracht zijn samen met Travis Scott, zijn ook erg gewild. Zo zijn er schoenen op de markt gekomen waaronder de Travis Scott Jordan 1 High en de Travis Scott low. In de toekomst gaan er nog veel verschillende Jordan schoenen op de markt komen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.