Kanye West boos nu Adidas nieuwe Yeezy-schoenen lanceert: 'Creatieve verkrachting'

Kanye West boos nu Adidas nieuwe Yeezy-schoenen lanceert: 'Creatieve verkrachting'

Adidas lanceert een nieuwe serie Yeezy-schoenen, wat tot grote ontevredenheid leidt bij rapper en ontwerper Kanye West. De schoenen waren oorspronkelijk het resultaat van hun gezamenlijke inspanningen, maar Adidas besloot eind 2022 de samenwerking met de controversiële artiest stop te zetten vanwege zijn antisemitische uitspraken. Niettemin bleef het sportmerk zitten met een grote voorraad kostbare Yeezy-sneakers. Uiteindelijk koos Adidas ervoor delen van de collectie toch te verkopen, wat aanzienlijke winst opleverde en een deel van de opbrengst naar goede doelen ging.

Recentelijk heeft Adidas aangekondigd dat er een nieuwe ronde van de verkoop plaatsvindt. In de komende weken zullen verschillende producten beschikbaar komen via de webwinkel van Adidas, waaronder schoenen die oorspronkelijk in 2022 zouden worden uitgebracht. De populaire 350 V2 sneaker zal ook onderdeel zijn van deze release, maar in een staalgrijze kleur.

Kanye West heeft heftig gereageerd op deze aankondiging, vooral op de kleur van de sneaker. Hij beschrijft de tint als "net zo nep als een biljet van 3 dollar" en beweert dat hij de kleur nooit heeft goedgekeurd. West beschuldigt Adidas ervan speciale contractclausules te gebruiken om "een artiest te verkrachten", en roept zijn fans op het merk de rug toe te keren. Hij beweert ook dat hij geen cent zal verdienen aan de verkoop en dat Adidas hem zelfs aanklaagt voor 250 miljoen dollar.

Adidas heeft aangekondigd dat de schoenen voor minstens de kostprijs op de markt zullen worden gebracht. Op de Nederlandse website van het merk worden de lichtgrijze sneakers aangeboden voor 230 euro. Om ze te bemachtigen, moeten geïnteresseerden zich inschrijven en worden de schoenen vanaf 29 februari verloot onder de inschrijvers.

Ondanks deze controverse weet Kanye West ook de aandacht op zich te vestigen met zijn nieuwe album, dat alleen al in de eerste week in Amerika ruim 1 miljoen dollar heeft opgeleverd.

Terug naar blog